top of page

IKIGAI - hitta meningen med ditt liv.



Igår skrev jag ett kort inlägg om detta på min Instagram, men det har varit en sån game-changer för mig att göra den här övningen, så jag vill dela med mig av det här inne också.


Ikigai är ett japanskt ord som står för ungefär "meningen med livet", det finns inte en exakt översättning utan det här är något som är väldigt närvarande i den japanska kulturen, och handlar om att hitta det som får en att vilja gå upp på morgonen, och leva sitt liv.


När jag började arbeta mer med min personliga utveckling, och framförallt sen jag startade min business, så har detta varit något jag verkligen arbetat med. Jag har ofta pratat om mitt VARFÖR till att jag gör det jag gör, och gjort många olika övningar och reflektioner för att nå djupare i mitt varför, min IKIGAI.


Det finns en modell som man kan använda och som jag tycker är superbra att arbeta med. Du skriver ner vad du älskar, vad världen behöver, vad du är bra på och vad du kan tjäna pengar på, och i mitten av allt detta hittar du ditt Ikigai.



Så varför ska man göra detta?

För min del har det hela handlat om att hitta en motivation och drivkraft till att göra det jag gör även när livet och businessen känns tufft. Vi går alla igenom säsonger där vi mår sämre, det händer saker i livet som vi inte kan kontrollera och vissa perioder är helt enkelt tuffare av en orsak eller en annan. Men att ha mitt Ikigai att gå tillbaka till, gör att jag lättare kan hitta tillbaka till min drivkraft och hitta glädje i det. För mig i mitt liv och i min business har det här verkligen varit en game-changer, och känner du att du sitter fast på ett sätt eller ett annat, eller bara vill gå djupare i vad du verkligen vill och är ämnad att göra. Så är detta en jättefin början.

Dela gärna med mig om du gör detta, antingen här i kommentarerna eller skicka ett PM på Instagram.


Med värme och kärlek/ Jennifer

13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page